Accessoires

"Bij Outdoor Roosendaal hebben we een uitgebreid assortiment accessoires die uw outdoor activiteiten complementeren"

Jacqueline, Outdoor Roosendaal

GPS’n

Ook voor Gps’n moet u bij Outdoor Roosendaal zijn.

Een goede uitleg waarbij we u meer kunnen vertellen dan u zelf op het internet kunt vinden.
En als het even niet lukt in de praktijk kunt u langs komen om het nog eens een keertje extra uitgelegd te krijgen.
Als extra service krijgt u bij aankoop van een GPS één Freizeit of OSM landkaart naar keuze gratis geïnstalleerd. Deze kaart is topografisch en routeerbaar.

Gefeliciteerd, u bent/wordt de trotse eigenaar van een Global Position System (GPS)
U bent nu in staat om de wereld te ontdekken, mits u er mee over weg kunt! Hier enkele handreikingen om u een stukje op de juiste weg te krijgen.

WAYPOINT

Dit is een, door u op de kaart, aangemaakt vast punt. Zie het als een prikker met een vlaggetje. Deze waypoints kunt u gebruiken om naar of via te navigeren.

ROUTE

Dit is een lijn op de kaart waarover de gps u zal proberen te sturen. De route is alleen te gebruiken op routeerbare kaarten. Als u op een T-splitsing komt met een tijdelijke afsluiting op uw route zal de gps u toch deze weg in blijven sturen. Rijdt u een stukje om dan stuurt de gps u zo snel mogelijk weer terug de route op. Via Garmin Basecamp kunt u snel een route maken.

TRACK/VOETSPOOR

Dit is net als bij de route een lijn op de kaart maar in dit geval moet u zelf de lijn volgen. De gps stuurt u dus niet over de lijn. Zie het als een leidraad bij het zelf navigeren. Een track/voetspoor is ook op NIET routeerbare kaarten te gebruiken.

Wel of niet routeerbare kaart

Routeerbaar:
U geeft het eindpunt aan en de gps wijst u de weg op de zelfde manier als uw eigen auto navigatie systeem. Raakt u van de geplande route af dan is het mogelijk dat de GPS u over een minder mooie route naar uw eindbestemming stuurt.

NIET Routeerbaar:
Als u een eindpunt aangeeft wijst de gps in een rechte lijn de richting van het eindpunt. U moet nu zelf de wegen zoeken om over te verplaatsen. Na een wegomlegging navigeert u zelf weer terug op de geplande route.

Voor uw Garmin GPS zijn 6 kaarten beschikbaar.

Basis kaart (standaard):
Dit is de kaart die in alle gps’n zit. Op deze kaart staan alleen snelwegen zoals de A17 & A58 en is NIET routeerbaar.

T kaart:
Dit is de extra 1:100.000 kaart van Europa die in de speciale T-uitvoering zit van de GPSMAP62, Oregon en Montana. Dit is een gedetailleerde kaart waarbij zo goed als alle wegen en grote zandwegen zichtbaar zijn maar geen wandelpaden. Ook deze kaart is NIET routeerbaar.

Topografische kaart:
Dit is de meest gedetaileerde 1:25.000 kaart met details zoals kleine wandelpaden en klimroutes. De topografische kaarten zijn WEL routeerbaar en voorzien van diverse profielen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar voor verschillende landen en streken. Ook de Benelux CycleMap is een routeerbare topografische kaart. Echter de CycleMap bevat geen ANWB-knooppunten. Deze kunt u zelf downloaden op www.mywaypoint.nl (Let op dat u niet alle 8300 knooppunten op uw gps zet omdat dan uw waypointgeheugen vol zit)

Garmin TopoActive (standaard):
Deze kaart wordt op de nieuwe GPS’n zoals de eTrex Touch modellen geleverd. Dit is een geïnstalleerde routeerbare Open Street Maps kaart. Op deze kaart staan geen hoogtelijnen en het is niet mogelijk om naar een adres te navigeren. Deze kaart is te koop voor €49,99

Freizeitkarten kaart (gratis):
Via de website www.freizeitkarte-osm.de zijn gratis routeerbare kaarten te downloaden. Deze kaarten kunnen zonder problemen met elkaar gecombineerd worden. De beperking is dat er alleen kaarten van Europese landen aangeboden worden. Wel bieden zij kaarten van de Alpen en Pyreneeën en regio’s zoals de Benelux aan.

OSM (open street maps) kaart (gratis):
Via de website www.garmin.openstreetmap.nl zijn gratis routeerbare kaarten te downloaden. De laatste tijd zijn er wat problemen met blinde vlekken op de GPS. Dit komt omdat er dan meerdere kaartdelen met een zelfde nummer op de GPS staan. De dubbele kaartdelen worden dan niet weergegeven. Een oplossing kan zijn door maar één land op uw Micro-SD te zetten. De detaillering varieert omdat deze kaarten door gebruikers bijgehouden wordt. Het voordeel is dat populaire gebieden beter Up-to-date zijn als de Garmin kaarten. In tegenstelling tot de Freizeit kaarten kun je hier wel de kaarten wereldwijd downloaden.

Software

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw gps is het handig enkele software programma’s op uw pc te installeren. Van de Garmin website is het programma Basecamp te downloaden. Met Basecamp kunt u kaarten beheren, waypoints, routes en tracks/voetsporen maken en gegevens van en naar uw gps sturen. Ook is het verstandig het programma JaVaWa de downloaden. Met JaVaWa kunt u de kaarten op uw gps en Micro SD kaartje hernoemen en aangeven of Basecamp de kaarten mag zien of juist niet. Als u Basecamp opstart en u bijvoorbeeld van heel Europa de Topografische kaarten in uw gps heeft staan zal het ongeveer een uur duren voordat alle kaarten geladen zijn en u aan de slag kunt. Het is dus verstandig om tijdelijk even met JaVaWa alle niet te gebruiken kaarten onzichtbaar te maken voor Basecamp.

Profielen

De moderne routeerbare kaarten zijn onderverdeeld in gebruikers profielen. U wilt immers niet met uw fiets over een snelweg of klimroute verplaatsen. De te gebruiken profielen zijn bijvoorbeeld auto, motor, fiets, wandelen, klimmen en zelf te definiëren profielen. Als u een eindpunt aangeeft berekend de gps de route over de juiste profielpaden en -wegen. Het is ook mogelijk om meerdere fietsprofielen aan te maken zoals toerfietsen (mooie omgeving), racefietsen (rechte wegen) of mountainbiken (onverharde paden). Als u start met het klimmen naar een berghut en u komt in tijdnood kunt u overschakelen naar het wandel profiel waarna de gps u uit de route haalt en via de wandelpaden naar het eindpunt navigeert.

TIP: Plaats extra kaarten, routes, tracks en waypoints op een micro-SD kaartje!

Bij een vastlopende GPS kun je de batterijen en de SD-kaart verwijderen en daarna de batterijen terug plaatsen.Nu kunt u de GPS een keer kaal opstarten. Hierna zijn de problemen meestal opgelost.

 

Maak op het SD-kaartje een map [garmin] om kaarten (img bestanden) in te plaatsen en in deze map een mapje [gpx] om routes, tracks en waypoints (gpx bestanden) in op te slaan.

Wij helpen u graag met een advies op maat

Bezoek de winkel: Rucphensebaan 24A, Roosendaal
(Bij GoStores, naast de A58, afslag 23)

Contact & openingstijden

Klanten over Outdoor Roosendaal

Dit is nog een winkel waar je een betrouwbaar en vakkundig advies krijgt. Een winkel waar service, klantgerichtheid en zeker klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Ik zeg altijd: "een klant moet jou zijn geld gunnen, want hij/zij kan het overal achterlaten. Maar waarom zou hij het bij jou achter willen laten". En deze winkel en zijn mensen, hebben bij mij die gun factor. "TOP"
Wat een goede service hebben ze hier. Ben ontzettend goed geholpen met mijn kapotte wandelschoenen !
Uitstekend assortiment & de beste service! Bedankt Ab & Wil
Wat een service!! Echt totaal advies op maat. Al mijn gedachten en twijfels over wandelschoenen en type voor welk soort hike enz. weggenomen. Ook mijn C-schoenen gefixt gratis! Ik ben erg content en durf nu met zekere tred onze geplande tochten te gaan lopen.
Good selection of outdoor equipment, knowledgeable and helpful team.
Onlangs hier mijn uitrusting gekocht voor de Kili-Challenge voor Warchild. Uitstekend geholpen en van veel informatie voorzien. Mocht ik nog iets nodig hebben ga ik hier zeker naar terug. Op naar de Kilimanjaro.
Geweldige winkel waar je iedere keer weer opnieuw uitstekend en met veel aandacht wordt geholpen. Staan altijd voor je klaar. Zeer vakkundig en deskundig personeel. Top adres voor al jouw outdoor outfit en uitrusting in de omgeving van West-Brabant!
Geweldige winkel met zeer ervaren en behulpzame mensen die een passie hebben voor buitensporten!
Qualified, friendly staff, nice store with a lot of good quality outdoor stuff, always happens to me to walk in there without a real purpose and always walk out of the store with a lot of cool new gear.
De Fjallraven Abisko rugzak is mijn vriendin zeer goed bevallen tijdens onze wandelvakantie. Te bedenken dat ze eerst een maatje kleiner zou willen, maar door de goede adviezen toch voor een grotere gekozen! Super bedankt. Op naar vele wandel routes komende jaren.
Vandaag geweest netjes geholpen en goed adviesEn met paar lekker zittende wandelschoenen naar huis 👍🏼
voor de totale buiten sport ze hebben zeer veel keus en goede service.
Always happy to be there even if I have to drive 300km for it, friendly staff, good coffee or tea, having a nice chat with them. and quality service. My last purchase was a Klättermusen jacket, Really happy with it!
Super service en perfect advies. Zelfs de later geleverde schoenen werden thuis gebracht waardoor ze nog op tijd mee konden met de CIOS trip. Veel dank hiervoor.
Sinds ongeveer een jaar gebruiken mijn vriendin en ik Outdoor Roosendaal voor onze outdoor spullen. Nadat ze ons afgelopen zomer hebben geholpen met een trekking uitrusting zijn we nu geholpen met een tourski uitrusting. De hulp, kennis en ondersteuning in het voor traject en service achteraf zijn fantastisch.
Zo, weer een sterk staaltje van service bij Outdoor § Travel Outfitters( Wil)!Vier weken geleden heb ik een set nieuwe toerskistokken (Komperdell) gekocht, een weekendje gaan toeren en een week gaan telemarken met mijn kinderen. Op de laatste dag breekt één van de stokken net boven de punt af, balen dus...Na het weekend een mailtje naar Wil en dezelfde dag nog is door Komperdell het vervangende deel van de stok opgestuurd naar de winkel! En het viel nog onder de garantie ook! Echt een supersnelle afhandeling, erg professionneel.Ik had het kunnen weten, want ook hun aanwezigheid ( uitleen en test van een groot gamma van telemarkski's en schoenen) bij het jaarlijkse Dutch Telemark Event in Val Thorens in November, draagt enorm bij bij het slagen van dit evenement. Nogmaals enorm bedankt Wil, Koen en de rest van jullie team!!Tot snel.David Jonkers
vriendelijk, behulpzaam en met verstand van zaken . breed assortiment dus meer dan genoeg keuze voor iedereen.
Na goed advies een paar heerlijk passende wandelschoenen gekocht :-). Gelukkig niet gekozen voor de "mooie kleur schoenen" waar mijn oog op viel.
Ter voorbereiding op Alpe d'Huzes, die we volgend jaar gaan lopen, zijn we vanmiddag wandelschoenen voor een van ons wezen kopen in Roosendaal.Naast een supergoede service, met veel uitleg door de verkoper, kregen wij ook nog eens per persoon 2 paar wandelsokken gesponsord! Dus bij deze, Outdoor & Travel Outfitters Roosendaal : super bedankt!!!
Wat een service vandaag geboden. Bedankt Koen !!!
Zeer goede uitleg , prima service, kwaliteit ; maakt niet uit wat je er koopt ; jas, schoenen etc. Vakmensen !
Close your laptop of tablet and visit this shop for sport outfit! I guarantee you will not regret. Very professional and plasent advice! Large assortment! If you think about stopping skiing because you cannot find ski shoes which fit your feet ask for Coen! Hi is a magicien. The shop has thermoplastic ski shoes and he can form them for you achiving a perfectl fit for your feet!
Vandaag langs geweest voor bootfitting en info over ski's. Geholpen door Koen, en hoe, UITSTEKEND. Mijn schoenen voelen geweldig aan. De klantvriendelijk is super. En de mate van informatie was overweldigend, elke vraag kon zo beantwoord worden. Ik weet waar ik heen moet wat wintersport betreft 😀
Altijd duidelijke en eerlijke service! Heb hier mijn klimschoenen gehaald na goed advies, ontzettend tevreden mee!
Top geholpen, alleen maar kwaliteit "all around" !!!
Vandaag de winkel bezocht met 25 jaar oude brander. Deze daar geprobeerd en alleen andere brandstof geadviseerd. Werkt weer als een tierelier. “Top service”
Goed advies van deskundigen, beter gezegd ervaringsdeskundigen die hun eigen ervaringen meebrengen. Je wordt er altijd prettig geholpen.
Outstanding service and knowledge. Needed to mount a pair of bindings that wasn't so straight forward easy, and he took care as if they were his own skis. A very pleasant visit to a gang of enthusiasts.
Great!
Mijn man moest wandelschoenen hebben in een vrij grote schoenmaat, deze waren niet direct voorradig dus moesten schoenen besteld worden,helaas zaten deze ook niet comfortabel,tot drie keer toe schoenen laten komen van leverancier,niets was teveel,ze moesten perfect zitten van outdoor. Werd zelfs excuses aangeboden dat ze niet gelijk tot onze dienst konden zijn,waar hoor je dat nog.Ook hebben we er een lichtgewicht pannenset gekocht,na bijna 2 jaar,maar pas 3 keer gebruikt,liet de antiaanbak los, dit werd perfect opgelost door outdoor door een nieuwe pannenset,waar ruilen ze je spullen nog na twee jaar!! Top dus.Na de zomervakantie kwamen we er achter dat ons zelff inflatble matje lek was,deze was net geen jaar oud,helaas was de fabriek failliet gegaan,maar ook dit probleem werd perfect opgelost door outdoor,we kregen zonder problemen een nieuw matje.Dat noem ik een top service.We hebben door de jaren heen al veel dingen gekocht bij outdoor,ook toen ze nog in Bergen Op Zoom zaten,altijd met een goede service,begeleiding wat nu het beste bij je past,het personeel is uitgebreid gekwalificeerd,ze hebben verstand van zaken en zijn altijd zeer behulpzaam.We komen nog altijd met veel plezier in deze top winkel,bedankt Outdoor voor al vele jarenEen top service!
ja was blij verrast dat vandaag het boek van lars al binnen kwam, terwijl er gister voor gebeld wassuper goede servicehartstikke bedankt
Een mooie zaak met passie voor outdoor!!Zeer vakkundig en laten je als klant koning voelen.
Grote collectie kleding, schoenen en outdoorspullen, wij kunnen er altijd slagen.
Een weekje geleden bracht ik een gebroken Komperdell stok en defecte telemarkbinding binnen. Na een smakelijke tas koffie kon ik weer naar huis vertrekken met een, voor enkele euro's, herstelde binding en bestelformulier voor een gebroken stokdeel. Zojuist kreeg ik een telefoontje dat ik terug kon langskomen voor een herstelde stok, helemaal voor niets!Dat is pas service! 😉
Een mooie winkel met erg vriendelijk personeel !
Geweldig advies en service bij de aankoop van Hans' nieuwe telemark-materiaal Dank!
Ik ben goed geholpen met een zet uit zoeken voor telemarken
Mooie spullen,goede bediening,en een fraaie inrichting !
Goed geholpen bij mijn zoektocht naar wandelschoenen voor Alpe d'Huzes. Ze nemen alle tijd voor je en zijn zeer kundig! Zelfs nog mijn sokken gratis gekregen. Verkopers met verstand van zaken en het hart op de juiste plaats!
Wat een mooie en overzichtelijke winkel. Wij zijn bij zeker 3 winkel geweest om een geschikte wandel rugzak te kopen. En overal kregen we geen of geen goede uitleg. Via Facebook bij outdoor terecht gekomen en een super fijne en goede uitleg gekregen. Wat een vriendelijk enthousiast personeel. Veel tips en ideeën opgedaan. En een super mooie tas gekocht waar we nog jaren plezier van gaan hebben. Nu weet ik waar ik naar toe moet voor outdoor en wandel artikelen naar de specialist van Brabant in Roosendaal.
vandaag super geholpen door henk,, bij het uizoeken voor een paar nieuwe wandelschoenen,
Super goed geholpen vandaag. Echt een aanrader als je iets specifieks zoekt.
Geweldig geholpen door Kees goed advies en tips gekregen voor mijn eerste huttentocht in TirolFijn dat er nog zulke verkopers, zonder op te dringen, als Kees zijn
Volgende beoordelingen