Coleman Darwin 3+

Coleman
    Levertijd:2 dagen na betaling (mits op voorraad)
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

  • personen: 3
  • Seizoenen: 3
  • gewicht: 5.0kg
  • pakvolume: 54x17cm
  • festival tentje

Buitentent: 100% PolyesterBinnentent: ademend polyesterStokken: glasfiber 
  De Coleman Darwin 3+ is een koepeltent voor 3 personen, ideaal voor festivals of de kampeerders op doorreis. De ruime voorbouw heeft voldoende ruimte om uw spullen droog op te bergen en is voorzien van een grondzeil met opstaande rand om tocht, water en ongedierte buiten te houden. Deze bijzettent is tevens voorzien van voldoende ventilatiemogelijkheden zodat u frisse lucht binnen kan laten en kan zorgen voor een comfortabele temperatuur in de tent. De Darwin 3+ is super makkelijk op te zetten en ook nog eens licht van gewicht. Zo kunt u deze tent zonder al te veel moeite meenemen op reis.

De Nomad Cabin 2 is een compacte, lichtgewicht polyester tunneltent. De Cabin 2 is de kleinste kampeertent uit de Nomad Cabin Lijn en is geschikt voor 2 personen. Ondanks het compacte totaaloppervlakte, beschikt ook deze Cabin-tent over een relatief ruim leefgedeelte. Het leefgedeelte heeft een oppervlakte van ca. 5 m2 en is ook te bereiken via een handige zij-ingang. Boven deze ingang is een afdakje geplaatst, waardoor u altijd beschikt over een droge instap en het niet binnen kan regenen. Het leefgedeelte beschikt over een vast kuipgrondzeil en krijgt voldoende lichtinval door de grote PVC ramen, die over de hele breedte van de zijpanelen zijn geplaatst. De vooringang is voorzien van een brede (hor-) deur, die tevens kan als een luifeltje gebruikt kan worden. Het leefgedeelte heeft comfortabele stahoogte van 200 centimeter. Dit geldt ook voor het ruim opgezette slaapvertrek! Deze binnentent is gemakkelijk te plaatsen en is voorzien van een grote organiser.

Gezien het totaalgewicht van slechts 16.6 kilogram, is het totale oppervlakte van circa 10 m2 bijzonder ruim te noemen voor een compacte 2 persoons kampeertent. Tel daar de comfortabele stahoogte van 200 cm. bij op en je ziet meteen waarom de Cabin tenten van Nomad zo'n hoge ogen gooien! De tent wordt geleverd in een twee handige draagtassen; inclusief 2 luifelstokken, een garment pole, stormbanden, scheerlijnen en haringen. De Nomad Cabin 2 Tent is altijd (nog) uit te breiden met een Porch Cabin 2, een Nomad Garment Pole, Hanging Closet en/of een Nomad Organiser

Materiaalgebruik

De Nomad Cabin 2 is hoofdzakelijk gemaakt van polyester. Voor het buitendoek is 100% polyester gebruikt. Dit polyester is volledig getapet op de naden, vlam vertragend en PU gecoat. Deze coating maakt het polyester duurzaam en draagt bij aan de levensduur van de tent. Het gebruik van polyester maakt de tent enorm licht in gewicht. Het polyester is waterafstotend en zal ook erg snel opdrogen als het natgeregend is. Hierdoor is de tent snel te verplaatsen en/of direct weer droog op te bergen. Doordat de buitentent volledig gemaakt is van polyester, zal het buitendoek een mindere ademend vermogen hebben dan bijvoorbeeld een (technisch) katoenen tent. In een polyester tent kan het dus klammer worden met warmere weersomstandigheden. Deze mindere eigenschap van polyester dient gecompenseerd te worden door de ventilatiemogelijkheden van de tent en het materiaalgebruik van de binnentent.

De binnentent is gemaakt van waterafstotend, ademend polyester. De ruimte tussen de binnen en de buitentent bevordert de luchtcirculatie, waardoor de binnentent een comfortabeler leefklimaat krijgt. Ook de ingangen van het leefgedeelte dragen ook bij aan een goede luchtcirculatie. Doordat de zij-ingang niet voorzien is van horrengaas, is dit niet als permanente ventilatiemogelijkheid te gebruiken. Als men de brede vooringang als luifeltje gebruikt, kan de afsluitbare horrengaaswand in de voorzijde echter wel als goede ventilatie gebruikt worden! De boogstokken van de Cabin 2 zijn gemaakt van lichte glasfiber stokdelen met een doorsnede van 12.7 mm. 

Ruim leefgedeelte met zij-ingang

De Nomad Cabin 2 beschikt over een relatief ruim leefgedeelte voor een compacte 2 persoons kampeertent. Dit leefgedeelte heeft een oppervlakte van 5 m2  en beschikt over een comfortabele stahoogte van maar liefst 2 meter! Deze leefruimte is 255 cm. diep, 210 cm. breed en is standaard voorzien van een vastgestikt kuipgrondzeil. Het sterke polyester grondzeil bevordert het opzetgemak, maar zorgt wel voor een groter totaalpakket. Dit leefgedeelte is voorzien van een aantal grote PVC ramen over de gehele zijwand, waardoor deze ruimte een goede lichtinval heeft. Het leefgedeelte is flexibel te betreden via een tweede ingang aan de zijkant van de tent. Deze ingang is drempelvrij te maken en voorzien van een regenkap, wat zorgt voor een droge instap. Deze deur is niet voorzien van een afsluitbaare horrengaaswand. De brede vooringang is in zijn geheel naar boven toe op te rollen en wel voorzien van een horrengaaswand. Doordat er standaard twee stalen luifelstokken meegeleverd worden, is deze brede deur ook als een luifeltje te gebruiken. Nomad heeft echter ook een stormvaste, gemakkelijk te plaatsen luifel voor de Nomad Cabin 2 tent gemaakt. De Nomad Porch Cabin 2 is niet alleen vele malen steviger dan de deur/luifel combi, maar deze luifel loopt helemaal tot de onderzijde van de tent. 

Gemakkelijk te plaatsen binnentent

De binnentent van de Nomad Cabin 2 is gemakkelijk en snel te plaatsen door middel van een ring-pin-systeem. Deze binnentent biedt twee erg comfortabele slaapplaatsen en beschikt over een comfortabele stahoogte van maar liefst 2 meter. De binnentent is 180 cm. breed en heeft een diepte van 220 centimeter. Mede door de erg brede cabine is er in de binnentent nog voldoende ruimte om bagagestukken en/of overige kampeerspullen te plaatsen. Mocht u nu toch ondervinden dat u te weinig opbergruimte blijkt te hebben, dan kunt u altijd gebruik maken van de grote organiser in de binnentent!