Hygiëne & bescherming

"Reizen brengt diverse gezondheidsrisico's met zich mee. Onze reisexperts kunnen u adviseren om deze risico's met de juiste producten te minimaliseren"

Wil, Outdoor Roosendaal

Hygiëne en bescherming

Reizen is een unieke ervaring. Helaas brengt reizen ook een aantal gezondheidsrisico’s met zich mee. Stekende insecten en onhygiënische omstandigheden kunnen ziektes veroorzaken. Logischerwijze verwacht u dit in verre tropische landen als Indonesië, Kenia en Brazilië. Maar wist u dat u in populaire vakantielanden rond de Middellandse zee als Spanje en Turkije al een gevaar loopt?

Travel Safe® biedt een assortiment producten die u beschermen tegen gezondheidsrisico’s op reis. Verder brengen zij producten op de markt die u helpen bij ongelukken. Om het geheel compleet te maken leveren we een lijn met beschermingsmiddelen tegen de zon. Ook in Nederland en België bieden de Travel Safe® producten een uitstekende bescherming.

Voorkom insectensteken

Stekende insecten zijn niet alleen irritant, maar kunnen ook een aantal, soms ernstige, infectieziekten overbrengen. Denk hierbij o.a. aan:

 • Malaria (bijna alle (sub)tropische bestemmingen)
 • Gele koorts (grote delen van Tropisch Afrika, Zuid-Amerika)
 • Dengue fever oftewel knokkelkoorts (Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië)

Tegen malaria gebruikt u meestal malaria tabletten. Deze geven een goede, maar GEEN volledige bescherming. Per jaar sterven er meer dan 1 miljoen mensen aan malaria. Tegen dengue bestaat nog geen vaccin of geneesmiddel. U moet daarom muggensteken zoveel mogelijk voorkomen.

De zin en onzin over de geïmpregneerde klamboe

Een goed muskietennet is gemaakt van een goede kwaliteit multi-vezel polyester (licht van gewicht en sterk) geweven in een fijnmazige structuur die insecten tegen houdt maar wel genoeg ademt, is rondom gesloten en heeft voldoende ruimte onder het muskietennet zodat de slaper niet tegen het net aan ligt en is geïmpregneerd met Permitrine of Deltametrine volgens WHO-richtlijnen.

Wij voeren de Travel Safe® klamboes welke voldoen aan alle kwaliteitseisen en zijn de Long Lansting muskietennetten uitsluitend geïmpregneerd met Deltametrine (werkzame duur 2,5 jaar). Permitrine en Deltametrine zijn contact-insecticiden die koudbloedige beesten doodt zoals insecten en vissen. Het is volkomen veilig voor warmbloedige zoogdieren zoals mensen en (huis)dieren. Permitrine houdt in eerste instantie muggen op afstand, net zoals DEET dat doet. Het is bewezen dat in een ruimte met een geïmpregneerd net er tot 75% minder insecten zijn. Mocht een insect in aanraking komen met het net dan grijpt de permitrine in het zenuwstelsel van de mug en doodt het binnen enkele seconden. Mocht u tegen het net aanliggen dan nog gaat een mug zo snel dood dat deze niet kan steken.

De producten van Travel Safe® zijn geïmpregneerd met Deltametrine, deze stof garandeert de werkingsduur van 2,5 jaar bij dagelijks gebruik. Het wordt afgebroken door UV straling. (Dus als u het muskieten net 1 maand gebruikt en daarna in de foedraal opbergt kunt u het muskietennet nog 2,5 jaar minus 1 maand gebruiken). In België zijn er tabletten in de handel waarmee u zelf een klamboe opnieuw kunt impregneren. Deze tabletten zijn geschikt voor 1 klamboe en kosten €9.95. Het nadeel is dat de klamboe niet onder hoge druk geïmpregneerd wordt en dus maar voor één vakantie werkt en het ongezond is om te gebruiken.

Eerste hulp

Een klein ongeluk is snel gebeurd. Tijdens uw reis, buitensport activiteit of in en om het huis. Daarom is het belangrijk altijd een EHBO-set in de buurt te hebben. Met name in een warm en vochtig klimaat in de (sub)tropen kunnen wondjes snel gaan ontsteken. Een goede wondverzorging is altijd noodzakelijk. Koorts is een belangrijk signaal dat u besmet kunt zijn met een infectieziekte. Daarom adviseren wij altijd een thermometer mee te nemen op reis.

Verder zijn de medische voorzieningen in het vakantieland vaak niet het niveau zoals in Nederland. Naalden en andere medische hulpmiddelen die de huid in gaan, verhogen de kans op infectieziekten als AIDS en hepatitis-B. Het is daarom zinvol om naast een EHBO-set ook een uitgebreide set steriele hulpmiddelen mee te nemen.

Een tekentang of -kaart is een absolute must om bij de hand te hebben. In Nederland is 1 op de 4 teken besmet met de Lyme bacterie.

TIP: Bij het verwijderen van teken mag u een aantal dingen NIET doen: verdoven met ether of alcohol, sigarettenpeuk, etc. Hier door spuugt de teek schadelijke bacteriën uit!

Hygiëne

De meeste problemen bij reizigers ontstaan door het niet goed opvolgen van leefregels met betrekking tot hygiëne. Een gebrekkige aandacht of het niet gebruiken van de juiste hulpmiddelen met betrekking tot hygiëne kan o.a. leiden tot:

 • maag-/darminfecties zoals reizigersdiarree
 • uitdroging

Hygiëne tijdens de reis bestaat uit drie aspecten:

 1. persoonlijke hygiëne
 2. voedsel hygiëne
 3. water hygiëne

Persoonlijke hygiëne

Met persoonlijke hygiëne bedoelen wij alle hygiënische maatregelen die u kunt nemen met betrekking tot uzelf. Denk hierbij aan handen wassen, tanden poetsen, maar ook wondverzorging en voorzorgsmaatregelen bij seksueel contact!

Voedsel hygiëne

Met voedsel hygiëne bedoelen wij alle hygiënische maatregelen die u kunt nemen met betrekking tot voeding. Denk daarbij aan het kritisch selecteren en inspecteren van voedsel en het nemen van de juiste voedingssupplementen om tekorten aan te vullen. Vaak word groente gewassen met water wat niet schoon is. Ook word er soms ijs van niet schoon water gemaakt of voedsel niet voldoende verhit.

Water hygiëne

Uit de kraan drinken in West-Europa en Noord-Amerika is geen probleem. In de gebieden daarbuiten moet u maatregelen nemen om het water veilig drinkbaar te maken. Het water kan besmet zijn met:

 • micro-organismen zoals protozoa (parasitaire ééncelligen), bacteriën en virussen.
  chemische verontreiniging met b.v. landbouwchemicaliën en zware metalen.

De micro-organismen kunnen infectieziekten veroorzaken, met name in het maag/darmkanaal. Diarree is het meest voorkomende probleem.

Er bestaan verschillende methodes om water veilig drinkbaar te maken:

 1. Koken (doodt alle micro-organismen)
 2. Desinfectie met chloor of jodium (doodt bacteriën en virussen)
 3. Microfiltratie (verwijdert protozoën en bacteriën, afhankelijk van het filter)
 4.  UV-lamp (doodt alle micro-organismen)

Zonbescherming

Zonlicht is goed voor ons welbevinden en voor de vitaliteit. Het stimuleert de bloedsomloop en is belangrijk voor de synthese van vitamine D. Ons lichaam heeft dit nodig voor de calciumproductie voor de botten. Zonlicht brengt echter ook gevaren mee voor uw huid. UV-A straling kan allergische reacties veroorzaken en bevordert de voortijdige veroudering van de huid. UV-B straling kan gevaarlijke celbeschadigingen veroorzaken (zonnebrand).

TIP : Opnieuw aanbrengen van een anti-zonnebrandmiddel verlengt NIET de zontijd.

Zo vermijdt u huid beschadiging door UV-straling

 • Tussen 11.00 en 15.00 uur liever uit de zon blijven, want dan is de intensiteit van de zonnestralen het sterkst;
 • Smeer de onbedekte huid in met een zonwerend middel met een hoge beschermingsfactor (> 15)
 • Draag bedekkende kleding en liefst een hoofddeksel. Deze kleding moet comfortabel, ademend, vocht afdrijvend en uiteraard UV-werend zijn.
 • Draag een zonnebril met glazen van minimaal cat 3 of hogere beschermingsfactor

Wij helpen u graag met een advies op maat

Bezoek de winkel: Rucphensebaan 24A, Roosendaal
(Bij GoStores, naast de A58, afslag 23)

Contact & openingstijden

Klanten over Outdoor Roosendaal

Dit is nog een winkel waar je een betrouwbaar en vakkundig advies krijgt. Een winkel waar service, klantgerichtheid en zeker klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Ik zeg altijd: "een klant moet jou zijn geld gunnen, want hij/zij kan het overal achterlaten. Maar waarom zou hij het bij jou achter willen laten". En deze winkel en zijn mensen, hebben bij mij die gun factor. "TOP"
Wat een goede service hebben ze hier. Ben ontzettend goed geholpen met mijn kapotte wandelschoenen !
Uitstekend assortiment & de beste service! Bedankt Ab & Wil
Wat een service!! Echt totaal advies op maat. Al mijn gedachten en twijfels over wandelschoenen en type voor welk soort hike enz. weggenomen. Ook mijn C-schoenen gefixt gratis! Ik ben erg content en durf nu met zekere tred onze geplande tochten te gaan lopen.
Good selection of outdoor equipment, knowledgeable and helpful team.
Onlangs hier mijn uitrusting gekocht voor de Kili-Challenge voor Warchild. Uitstekend geholpen en van veel informatie voorzien. Mocht ik nog iets nodig hebben ga ik hier zeker naar terug. Op naar de Kilimanjaro.
Geweldige winkel waar je iedere keer weer opnieuw uitstekend en met veel aandacht wordt geholpen. Staan altijd voor je klaar. Zeer vakkundig en deskundig personeel. Top adres voor al jouw outdoor outfit en uitrusting in de omgeving van West-Brabant!
Geweldige winkel met zeer ervaren en behulpzame mensen die een passie hebben voor buitensporten!
Qualified, friendly staff, nice store with a lot of good quality outdoor stuff, always happens to me to walk in there without a real purpose and always walk out of the store with a lot of cool new gear.
De Fjallraven Abisko rugzak is mijn vriendin zeer goed bevallen tijdens onze wandelvakantie. Te bedenken dat ze eerst een maatje kleiner zou willen, maar door de goede adviezen toch voor een grotere gekozen! Super bedankt. Op naar vele wandel routes komende jaren.
Vandaag geweest netjes geholpen en goed adviesEn met paar lekker zittende wandelschoenen naar huis 👍🏼
voor de totale buiten sport ze hebben zeer veel keus en goede service.
Always happy to be there even if I have to drive 300km for it, friendly staff, good coffee or tea, having a nice chat with them. and quality service. My last purchase was a Klättermusen jacket, Really happy with it!
Super service en perfect advies. Zelfs de later geleverde schoenen werden thuis gebracht waardoor ze nog op tijd mee konden met de CIOS trip. Veel dank hiervoor.
Sinds ongeveer een jaar gebruiken mijn vriendin en ik Outdoor Roosendaal voor onze outdoor spullen. Nadat ze ons afgelopen zomer hebben geholpen met een trekking uitrusting zijn we nu geholpen met een tourski uitrusting. De hulp, kennis en ondersteuning in het voor traject en service achteraf zijn fantastisch.
Zo, weer een sterk staaltje van service bij Outdoor § Travel Outfitters( Wil)!Vier weken geleden heb ik een set nieuwe toerskistokken (Komperdell) gekocht, een weekendje gaan toeren en een week gaan telemarken met mijn kinderen. Op de laatste dag breekt één van de stokken net boven de punt af, balen dus...Na het weekend een mailtje naar Wil en dezelfde dag nog is door Komperdell het vervangende deel van de stok opgestuurd naar de winkel! En het viel nog onder de garantie ook! Echt een supersnelle afhandeling, erg professionneel.Ik had het kunnen weten, want ook hun aanwezigheid ( uitleen en test van een groot gamma van telemarkski's en schoenen) bij het jaarlijkse Dutch Telemark Event in Val Thorens in November, draagt enorm bij bij het slagen van dit evenement. Nogmaals enorm bedankt Wil, Koen en de rest van jullie team!!Tot snel.David Jonkers
vriendelijk, behulpzaam en met verstand van zaken . breed assortiment dus meer dan genoeg keuze voor iedereen.
Na goed advies een paar heerlijk passende wandelschoenen gekocht :-). Gelukkig niet gekozen voor de "mooie kleur schoenen" waar mijn oog op viel.
Ter voorbereiding op Alpe d'Huzes, die we volgend jaar gaan lopen, zijn we vanmiddag wandelschoenen voor een van ons wezen kopen in Roosendaal.Naast een supergoede service, met veel uitleg door de verkoper, kregen wij ook nog eens per persoon 2 paar wandelsokken gesponsord! Dus bij deze, Outdoor & Travel Outfitters Roosendaal : super bedankt!!!
Wat een service vandaag geboden. Bedankt Koen !!!
Zeer goede uitleg , prima service, kwaliteit ; maakt niet uit wat je er koopt ; jas, schoenen etc. Vakmensen !
Close your laptop of tablet and visit this shop for sport outfit! I guarantee you will not regret. Very professional and plasent advice! Large assortment! If you think about stopping skiing because you cannot find ski shoes which fit your feet ask for Coen! Hi is a magicien. The shop has thermoplastic ski shoes and he can form them for you achiving a perfectl fit for your feet!
Vandaag langs geweest voor bootfitting en info over ski's. Geholpen door Koen, en hoe, UITSTEKEND. Mijn schoenen voelen geweldig aan. De klantvriendelijk is super. En de mate van informatie was overweldigend, elke vraag kon zo beantwoord worden. Ik weet waar ik heen moet wat wintersport betreft 😀
Altijd duidelijke en eerlijke service! Heb hier mijn klimschoenen gehaald na goed advies, ontzettend tevreden mee!
Top geholpen, alleen maar kwaliteit "all around" !!!
Vandaag de winkel bezocht met 25 jaar oude brander. Deze daar geprobeerd en alleen andere brandstof geadviseerd. Werkt weer als een tierelier. “Top service”
Goed advies van deskundigen, beter gezegd ervaringsdeskundigen die hun eigen ervaringen meebrengen. Je wordt er altijd prettig geholpen.
Outstanding service and knowledge. Needed to mount a pair of bindings that wasn't so straight forward easy, and he took care as if they were his own skis. A very pleasant visit to a gang of enthusiasts.
Great!
Mijn man moest wandelschoenen hebben in een vrij grote schoenmaat, deze waren niet direct voorradig dus moesten schoenen besteld worden,helaas zaten deze ook niet comfortabel,tot drie keer toe schoenen laten komen van leverancier,niets was teveel,ze moesten perfect zitten van outdoor. Werd zelfs excuses aangeboden dat ze niet gelijk tot onze dienst konden zijn,waar hoor je dat nog.Ook hebben we er een lichtgewicht pannenset gekocht,na bijna 2 jaar,maar pas 3 keer gebruikt,liet de antiaanbak los, dit werd perfect opgelost door outdoor door een nieuwe pannenset,waar ruilen ze je spullen nog na twee jaar!! Top dus.Na de zomervakantie kwamen we er achter dat ons zelff inflatble matje lek was,deze was net geen jaar oud,helaas was de fabriek failliet gegaan,maar ook dit probleem werd perfect opgelost door outdoor,we kregen zonder problemen een nieuw matje.Dat noem ik een top service.We hebben door de jaren heen al veel dingen gekocht bij outdoor,ook toen ze nog in Bergen Op Zoom zaten,altijd met een goede service,begeleiding wat nu het beste bij je past,het personeel is uitgebreid gekwalificeerd,ze hebben verstand van zaken en zijn altijd zeer behulpzaam.We komen nog altijd met veel plezier in deze top winkel,bedankt Outdoor voor al vele jarenEen top service!
ja was blij verrast dat vandaag het boek van lars al binnen kwam, terwijl er gister voor gebeld wassuper goede servicehartstikke bedankt
Een mooie zaak met passie voor outdoor!!Zeer vakkundig en laten je als klant koning voelen.
Grote collectie kleding, schoenen en outdoorspullen, wij kunnen er altijd slagen.
Een weekje geleden bracht ik een gebroken Komperdell stok en defecte telemarkbinding binnen. Na een smakelijke tas koffie kon ik weer naar huis vertrekken met een, voor enkele euro's, herstelde binding en bestelformulier voor een gebroken stokdeel. Zojuist kreeg ik een telefoontje dat ik terug kon langskomen voor een herstelde stok, helemaal voor niets!Dat is pas service! 😉
Een mooie winkel met erg vriendelijk personeel !
Geweldig advies en service bij de aankoop van Hans' nieuwe telemark-materiaal Dank!
Ik ben goed geholpen met een zet uit zoeken voor telemarken
Mooie spullen,goede bediening,en een fraaie inrichting !
Goed geholpen bij mijn zoektocht naar wandelschoenen voor Alpe d'Huzes. Ze nemen alle tijd voor je en zijn zeer kundig! Zelfs nog mijn sokken gratis gekregen. Verkopers met verstand van zaken en het hart op de juiste plaats!
Wat een mooie en overzichtelijke winkel. Wij zijn bij zeker 3 winkel geweest om een geschikte wandel rugzak te kopen. En overal kregen we geen of geen goede uitleg. Via Facebook bij outdoor terecht gekomen en een super fijne en goede uitleg gekregen. Wat een vriendelijk enthousiast personeel. Veel tips en ideeën opgedaan. En een super mooie tas gekocht waar we nog jaren plezier van gaan hebben. Nu weet ik waar ik naar toe moet voor outdoor en wandel artikelen naar de specialist van Brabant in Roosendaal.
vandaag super geholpen door henk,, bij het uizoeken voor een paar nieuwe wandelschoenen,
Super goed geholpen vandaag. Echt een aanrader als je iets specifieks zoekt.
Geweldig geholpen door Kees goed advies en tips gekregen voor mijn eerste huttentocht in TirolFijn dat er nog zulke verkopers, zonder op te dringen, als Kees zijn
Volgende beoordelingen