What3words app

Wie kent het niet? Midden in het bos staan of op een festivalterrein en niet precies te weten waar je bent! Op zich niets bijzonder, totdat je een hulpdienst moet vertellen waar je staat. De meeste onder ons zijn al niet echt handig met de GPS, en al helemaal niet onder stress.

 

What3Words is hier een oplossing voor!

Het systeem van What3words is de tegenhanger van de aloude lengte- en breedtegraad. Een code van 14 tot 18 cijfers waarin een foutje snel is gemaakt. In totaal bevat het raster van What3words 57 biljoen vierkantjes: 57.000.000.000.000 van negen vierkante meter.

What3words is een geocodesysteem waarmee locaties met een precisie van drie meter kunnen aangeduid en gecommuniceerd worden. What3words codeert geografische coördinaten in een reeks van drie reële woorden uit het woordenboek. De codering is permanent. Bijvoorbeeld, Outdoor Roosendaal wordt aangeduid met “///bakstenen.tilden.aanpassen”. What3words verschilt van de meeste andere locatiecoderingssystemen, omdat er drie woorden worden weergegeven in plaats van lange reeksen cijfers of letters.

What3words is propriëtaire software, die voor de meeste privé-personen vrij te gebruiken is, maar bedrijven die van het algoritme gebruik willen maken, betalen een licentievergoeding.

112

Open de App en bel 112 om een melding te doen. Noem de 3 woorden uit de App.
Zij zijn bekend met het What3Words systeem.

Navigeren

In de What3Words App zit een optie om te navigeren op geïnstalleerde App’s zoals Google maps.

Hulpdiensten

Hulpdiensten zoals brandweer, ambulance, politie of groene boa’s zijn bekend met What3Words en snel ter plaatsen.

Wanneer te gebruiken?

In noodsituaties voor hulpdiensten.

Tijdens citytrips met familie of vrienden.

Op grote evenementen met veel mensen.