Rugzakken

"Bij het aanschaffen van een rugzak is het belangrijk eerst te bepalen waar u de rugzak voor gaat gebruiken en hoe groot de inhoud minimaal moet zijn."

Albert, Outdoor Roosendaal

 

Rugzakken

Bij het aanschaffen van een rugzak is het belangrijk eerst te bepalen waar u de rugzak voor gaat gebruiken en hoe groot de inhoud minimaal moet zijn. Is de rugzak bedoeld voor een wandelvakantie, dan zal eerder een trekkingrugzak in aanmerking komen. Maakt u een lange reis waarbij veel met openbaar vervoer gereisd gaat worden, dan zijn reisrugzakken uitermate geschikt. Heeft u een klein rugzakje nodig voor op de fiets of een wandeling in het bos, dan volstaat een dagtoerrugzak. Wij hebben voor elke activiteit een passende rugzak.

Rugzakken en wat u er over wilt weten.

Iedereen heeft een andere anatomie en onze collectie is daarom zo samengesteld dat we zoveel mogelijk variatie hebben in pasvorm voor mannen, vrouwen en kinderen. Verder hebben we een opbouw in prijs, comfort en duurzaamheid. Bedenk dat hoe zwaarder de rugzak beladen wordt, hoe belangrijker het wordt om een goed passende rugzak aan te schaffen. Met de juiste rugzak wordt u minder moe en kunt u langere en zwaardere tochten lopen en vergroot u hiermee uw mogelijkheden. Om de juiste rugzak te vinden is het belangrijk bij ons langs te komen om een rugzak te laten aanmeten en te passen. Wij kunnen rugzakken op gewicht brengen waardoor u een praktijkgerichte keuze kunt maken. Hieronder vindt u een indeling in categorieën. Wij voeren de rugzakken van Bach, Berghaus, BlackDiamond, Deuter, Fjällräven, Gregory, Lowe Alpine, Mammut, Marmot, Osprey,The North Face en Vaude. Voor de reiziger die voornamelijk met openbaar vervoer reist, maar ook af en toe een tas draagt, hebben we een grote collectie Wheeled Cars en Travelpacks.

Dagtoer rugzakjes 10 – 20 LITER (KLEINE DAGTOCHTEN)

Geschikt als u bijvoorbeeld eten en drinken mee neemt tijdens de wandeling, en nog ruimte voor een fototoestel. In deze groep vindt u naast de dagtoerrugzakken ook de fiets- en skirugzakken.

Dagtoer rugzak 20 – 40 LITER (DAGTOCHTEN)

Geschikt om eten, drinken en wat extra kleding zoals een fleece en waterdicht en ademende regenjas mee te nemen tijdens de wandeling met de mogelijkheid voor loopstokken, en een fototoestel mee te nemen. In deze groep vindt u naast de dagtoerrugzaken ook de klim-, fiets- en skirugzakken.

Meerdaagse toerrugzak 40 – 50 LITER (MEERDAAGSE DAGTOCHTEN)

Geschikt voor huttentochten. Er kan alleen eten en drinken mee voor de wandeling naar de hut, en alle benodigdheden voor een meerdaags verblijf in de hut. Eventueel een lakenzak, toilettas, EHBO set, wandelstokken en wat kleding. in deze groep zitten klim- en skitourrugzakken.

Trekkingrugzak 50 – 60 LITER (LICHTE MEERDAAGSE TREKTOCHTEN)

Lichte kampeertrektochten en weekendtochten. Er kan voor maximaal twee dagen eten en drinken mee, brandstof, tent, slaapzak en de rest van de uitrusting.

Trekkingrugzak 60 – 80 LITER (MEERDAAGSE TREKTOCHTEN)

Kampeertrektochten en alpiene tochten. Er kan voor een week eten en drinken mee, brandstof, een tent, een slaapzak en de rest van de uitrusting

Expeditierugzak 100+ LITER (EXPEDITIES)

Bedoeld voor expedities , lange kampeertrektochten & wintertochten. Er kan veel eten en drinken mee, brandstof, een tent, een warme slaapzak en de overige uitrusting. Iedere buitensporter heeft zijn eigen specifieke behoefte.

 

Tips:

 • Bedenk dat als tijdens een wandeling de rugzak niet goed zit u GEEN alternatief heeft. Een rugzak van 10 kg. neem je niet zomaar in de hand mee!
 • Wanneer u een rugzak neemt die wat groter is dan nodig, creëert u reserve ruimte. Een te kleine rugzak is niet alleen lastig in te pakken, hij gaat bij de ritsen ook eerder kapot.
 • Bepak bij een trekkingrugzak de zwaarste dingen midden tegen de achterkant. In het ondervak horen alleen lichte spullen, hierdoor bereikt u een optimale gewichtsverdeling.
 • Focus niet te veel op het eigen gewicht van een rugzak. Een rugzak met veel steun en draagcomfort weegt altijd iets meer, maar tijdens een lange wandeling wordt u veel minder moe dan met een lichtere.
 • Als u een klein budget heeft, kunt u beter op andere producten bezuinigen. Met een echt goede rugzak voelt u minder kilo’s aan de schouders hangen, kies dan bijvoorbeeld voor wat zwaardere minder prijzige pannen, deze kunt u makkelijk dragen omdat uw rugzak beter zit! Probeer dit eens in onze winkel.
 • Een rugzak kan lekker zacht en als gegoten aanvoelen, maar belast met gewicht kunnen de banden in uw schouders snijden. Als u meer gewicht mee wilt nemen, blijkt vaak een stugger aanvoelende rugzak de juiste te zijn! Probeer dit bij ons uit.
 • Bedenk dat u de rugzak op uw heupen wilt dragen en niet op uw schouders. Daarom plaatst u als eerste de heupgordel op het bekken/heupbot. Daarna stelt u de rest van de rugzak af. Voor een goed zittende rugzak komt u naar de winkel en wordt u een perfect zittende rugzak aangemeten.
 • Hanteer als maximaal mee te nemen gewicht:
  • Heren = lichaamsgewicht x 0.25
  • Dames = lichaamsgewicht x 0.20
  • Kinderen = lichaamsgewicht x 0.15

Wij helpen u graag met een advies op maat

Bezoek de winkel: Rucphensebaan 24A, Roosendaal
(Bij GoStores, naast de A58, afslag 23)

Contact & openingstijden

Klanten over Outdoor Roosendaal

Dit is nog een winkel waar je een betrouwbaar en vakkundig advies krijgt. Een winkel waar service, klantgerichtheid en zeker klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Ik zeg altijd: "een klant moet jou zijn geld gunnen, want hij/zij kan het overal achterlaten. Maar waarom zou hij het bij jou achter willen laten". En deze winkel en zijn mensen, hebben bij mij die gun factor. "TOP"
Wat een goede service hebben ze hier. Ben ontzettend goed geholpen met mijn kapotte wandelschoenen !
Uitstekend assortiment & de beste service! Bedankt Ab & Wil
Wat een service!! Echt totaal advies op maat. Al mijn gedachten en twijfels over wandelschoenen en type voor welk soort hike enz. weggenomen. Ook mijn C-schoenen gefixt gratis! Ik ben erg content en durf nu met zekere tred onze geplande tochten te gaan lopen.
Good selection of outdoor equipment, knowledgeable and helpful team.
Onlangs hier mijn uitrusting gekocht voor de Kili-Challenge voor Warchild. Uitstekend geholpen en van veel informatie voorzien. Mocht ik nog iets nodig hebben ga ik hier zeker naar terug. Op naar de Kilimanjaro.
Geweldige winkel waar je iedere keer weer opnieuw uitstekend en met veel aandacht wordt geholpen. Staan altijd voor je klaar. Zeer vakkundig en deskundig personeel. Top adres voor al jouw outdoor outfit en uitrusting in de omgeving van West-Brabant!
Geweldige winkel met zeer ervaren en behulpzame mensen die een passie hebben voor buitensporten!
Qualified, friendly staff, nice store with a lot of good quality outdoor stuff, always happens to me to walk in there without a real purpose and always walk out of the store with a lot of cool new gear.
De Fjallraven Abisko rugzak is mijn vriendin zeer goed bevallen tijdens onze wandelvakantie. Te bedenken dat ze eerst een maatje kleiner zou willen, maar door de goede adviezen toch voor een grotere gekozen! Super bedankt. Op naar vele wandel routes komende jaren.
Vandaag geweest netjes geholpen en goed adviesEn met paar lekker zittende wandelschoenen naar huis 👍🏼
voor de totale buiten sport ze hebben zeer veel keus en goede service.
Always happy to be there even if I have to drive 300km for it, friendly staff, good coffee or tea, having a nice chat with them. and quality service. My last purchase was a Klättermusen jacket, Really happy with it!
Super service en perfect advies. Zelfs de later geleverde schoenen werden thuis gebracht waardoor ze nog op tijd mee konden met de CIOS trip. Veel dank hiervoor.
Sinds ongeveer een jaar gebruiken mijn vriendin en ik Outdoor Roosendaal voor onze outdoor spullen. Nadat ze ons afgelopen zomer hebben geholpen met een trekking uitrusting zijn we nu geholpen met een tourski uitrusting. De hulp, kennis en ondersteuning in het voor traject en service achteraf zijn fantastisch.
Zo, weer een sterk staaltje van service bij Outdoor § Travel Outfitters( Wil)!Vier weken geleden heb ik een set nieuwe toerskistokken (Komperdell) gekocht, een weekendje gaan toeren en een week gaan telemarken met mijn kinderen. Op de laatste dag breekt één van de stokken net boven de punt af, balen dus...Na het weekend een mailtje naar Wil en dezelfde dag nog is door Komperdell het vervangende deel van de stok opgestuurd naar de winkel! En het viel nog onder de garantie ook! Echt een supersnelle afhandeling, erg professionneel.Ik had het kunnen weten, want ook hun aanwezigheid ( uitleen en test van een groot gamma van telemarkski's en schoenen) bij het jaarlijkse Dutch Telemark Event in Val Thorens in November, draagt enorm bij bij het slagen van dit evenement. Nogmaals enorm bedankt Wil, Koen en de rest van jullie team!!Tot snel.David Jonkers
vriendelijk, behulpzaam en met verstand van zaken . breed assortiment dus meer dan genoeg keuze voor iedereen.
Na goed advies een paar heerlijk passende wandelschoenen gekocht :-). Gelukkig niet gekozen voor de "mooie kleur schoenen" waar mijn oog op viel.
Ter voorbereiding op Alpe d'Huzes, die we volgend jaar gaan lopen, zijn we vanmiddag wandelschoenen voor een van ons wezen kopen in Roosendaal.Naast een supergoede service, met veel uitleg door de verkoper, kregen wij ook nog eens per persoon 2 paar wandelsokken gesponsord! Dus bij deze, Outdoor & Travel Outfitters Roosendaal : super bedankt!!!
Wat een service vandaag geboden. Bedankt Koen !!!
Zeer goede uitleg , prima service, kwaliteit ; maakt niet uit wat je er koopt ; jas, schoenen etc. Vakmensen !
Close your laptop of tablet and visit this shop for sport outfit! I guarantee you will not regret. Very professional and plasent advice! Large assortment! If you think about stopping skiing because you cannot find ski shoes which fit your feet ask for Coen! Hi is a magicien. The shop has thermoplastic ski shoes and he can form them for you achiving a perfectl fit for your feet!
Vandaag langs geweest voor bootfitting en info over ski's. Geholpen door Koen, en hoe, UITSTEKEND. Mijn schoenen voelen geweldig aan. De klantvriendelijk is super. En de mate van informatie was overweldigend, elke vraag kon zo beantwoord worden. Ik weet waar ik heen moet wat wintersport betreft 😀
Altijd duidelijke en eerlijke service! Heb hier mijn klimschoenen gehaald na goed advies, ontzettend tevreden mee!
Top geholpen, alleen maar kwaliteit "all around" !!!
Vandaag de winkel bezocht met 25 jaar oude brander. Deze daar geprobeerd en alleen andere brandstof geadviseerd. Werkt weer als een tierelier. “Top service”
Goed advies van deskundigen, beter gezegd ervaringsdeskundigen die hun eigen ervaringen meebrengen. Je wordt er altijd prettig geholpen.
Outstanding service and knowledge. Needed to mount a pair of bindings that wasn't so straight forward easy, and he took care as if they were his own skis. A very pleasant visit to a gang of enthusiasts.
Great!
Mijn man moest wandelschoenen hebben in een vrij grote schoenmaat, deze waren niet direct voorradig dus moesten schoenen besteld worden,helaas zaten deze ook niet comfortabel,tot drie keer toe schoenen laten komen van leverancier,niets was teveel,ze moesten perfect zitten van outdoor. Werd zelfs excuses aangeboden dat ze niet gelijk tot onze dienst konden zijn,waar hoor je dat nog.Ook hebben we er een lichtgewicht pannenset gekocht,na bijna 2 jaar,maar pas 3 keer gebruikt,liet de antiaanbak los, dit werd perfect opgelost door outdoor door een nieuwe pannenset,waar ruilen ze je spullen nog na twee jaar!! Top dus.Na de zomervakantie kwamen we er achter dat ons zelff inflatble matje lek was,deze was net geen jaar oud,helaas was de fabriek failliet gegaan,maar ook dit probleem werd perfect opgelost door outdoor,we kregen zonder problemen een nieuw matje.Dat noem ik een top service.We hebben door de jaren heen al veel dingen gekocht bij outdoor,ook toen ze nog in Bergen Op Zoom zaten,altijd met een goede service,begeleiding wat nu het beste bij je past,het personeel is uitgebreid gekwalificeerd,ze hebben verstand van zaken en zijn altijd zeer behulpzaam.We komen nog altijd met veel plezier in deze top winkel,bedankt Outdoor voor al vele jarenEen top service!
ja was blij verrast dat vandaag het boek van lars al binnen kwam, terwijl er gister voor gebeld wassuper goede servicehartstikke bedankt
Een mooie zaak met passie voor outdoor!!Zeer vakkundig en laten je als klant koning voelen.
Grote collectie kleding, schoenen en outdoorspullen, wij kunnen er altijd slagen.
Een weekje geleden bracht ik een gebroken Komperdell stok en defecte telemarkbinding binnen. Na een smakelijke tas koffie kon ik weer naar huis vertrekken met een, voor enkele euro's, herstelde binding en bestelformulier voor een gebroken stokdeel. Zojuist kreeg ik een telefoontje dat ik terug kon langskomen voor een herstelde stok, helemaal voor niets!Dat is pas service! 😉
Een mooie winkel met erg vriendelijk personeel !
Geweldig advies en service bij de aankoop van Hans' nieuwe telemark-materiaal Dank!
Ik ben goed geholpen met een zet uit zoeken voor telemarken
Mooie spullen,goede bediening,en een fraaie inrichting !
Goed geholpen bij mijn zoektocht naar wandelschoenen voor Alpe d'Huzes. Ze nemen alle tijd voor je en zijn zeer kundig! Zelfs nog mijn sokken gratis gekregen. Verkopers met verstand van zaken en het hart op de juiste plaats!
Wat een mooie en overzichtelijke winkel. Wij zijn bij zeker 3 winkel geweest om een geschikte wandel rugzak te kopen. En overal kregen we geen of geen goede uitleg. Via Facebook bij outdoor terecht gekomen en een super fijne en goede uitleg gekregen. Wat een vriendelijk enthousiast personeel. Veel tips en ideeën opgedaan. En een super mooie tas gekocht waar we nog jaren plezier van gaan hebben. Nu weet ik waar ik naar toe moet voor outdoor en wandel artikelen naar de specialist van Brabant in Roosendaal.
vandaag super geholpen door henk,, bij het uizoeken voor een paar nieuwe wandelschoenen,
Super goed geholpen vandaag. Echt een aanrader als je iets specifieks zoekt.
Geweldig geholpen door Kees goed advies en tips gekregen voor mijn eerste huttentocht in TirolFijn dat er nog zulke verkopers, zonder op te dringen, als Kees zijn
Volgende beoordelingen