Rugzakken
Rugzakken

Uw rugzak wordt altijd aangemeten.

Rugzakken
Rugzakken

Keuze uit meer dan 100 verschillende rugzakken.

Rugzakken
Rugzakken

Hoe zwaarder de last, hoe belangrijker de pasvorm wordt.

Rugzakken
Rugzakken

Het goed aanmeten van een rugzak doe je bij een specialist.

Rugzakken
Rugzakken

Een groot deel van je reiscomfort haal je uit een goed passende rugzak.

Rugzakken

Bij het aanschaffen van een rugzak is het belangrijk eerst te bepalen waar u de rugzak voor gaat gebruiken en hoe groot de inhoud minimaal moet zijn. Is de rugzak bedoeld voor een wandelvakantie, dan zal eerder een trekkingrugzak in aanmerking komen. Maakt u een lange reis waarbij veel met openbaar vervoer gereisd gaat worden, dan zijn reisrugzakken uitermate geschikt. Heeft u een klein rugzakje nodig voor op de fiets of een wandeling in het bos, dan volstaat een dagtoerrugzak. Wij hebben voor elke activiteit een passende rugzak.

Rugzakken en wat u er over wilt weten.

Iedereen heeft een andere anatomie en onze collectie is daarom zo samengesteld dat we zoveel mogelijk variatie hebben in pasvorm voor mannen, vrouwen en kinderen. Verder hebben we een opbouw in prijs, comfort en duurzaamheid. Bedenk dat hoe zwaarder de rugzak beladen wordt, hoe belangrijker het wordt om een goed passende rugzak aan te schaffen. Met de juiste rugzak wordt u minder moe en kunt u langere en zwaardere tochten lopen en vergroot u hiermee uw mogelijkheden. Om de juiste rugzak te vinden is het belangrijk bij ons langs te komen om een rugzak te laten aanmeten en te passen. Wij kunnen rugzakken op gewicht brengen waardoor u een praktijkgerichte keuze kunt maken. Hieronder vindt u een indeling in categorieën. Wij voeren de rugzakken van Bach, Berghaus, BlackDiamond, Deuter, Fjällräven, Gregory, Lowe Alpine, Mammut, Marmot, Osprey,The North Face en Vaude. Voor de reiziger die voornamelijk met openbaar vervoer reist, maar ook af en toe een tas draagt, hebben we een grote collectie Wheeled Cars en Travelpacks.

Dagtoer rugzakjes

outdoor & Travel outfitters - rugzakken

10 – 20 LITER

(KLEINE DAGTOCHTEN)

Geschikt als u bijvoorbeeld eten en drinken mee neemt tijdens de wandeling, en nog ruimte voor een fototoestel. In deze groep vindt u naast de dagtoerrugzakken ook de fiets- en skirugzakken.

Dagtoer rugzak

outdoor & Travel outfitters - rugzakken

20 – 40 LITER

(DAGTOCHTEN)

Geschikt om eten, drinken en wat extra kleding zoals een fleece en waterdicht en ademende regenjas mee te nemen tijdens de wandeling met de mogelijkheid voor loopstokken, en een fototoestel mee te nemen. In deze groep vindt u naast de dagtoerrugzaken ook de klim-, fiets- en skirugzakken.

Meerdaagse toerrugzak

outdoor & Travel outfitters - rugzakken

40 – 50 LITER

(MEERDAAGSE DAGTOCHTEN)

Geschikt voor huttentochten. Er kan alleen eten en drinken mee voor de wandeling naar de hut, en alle benodigdheden voor een meerdaags verblijf in de hut. Eventueel een lakenzak, toilettas, EHBO set, wandelstokken en wat kleding. in deze groep zitten klim- en skitourrugzakken .

lichtgewicht
Trekkingrugzak

outdoor & travel outfitters - rugzakken

50 – 60 LITER

(LICHTE MEERDAAGSE TREKTOCHTEN)

Lichte kampeertrektochten en weekendtochten. Er kan voor maximaal twee dagen eten en drinken mee, brandstof, tent, slaapzak en de rest van de uitrusting.


Trekkingrugzak

outdoor & travel outfitters - rugzakken

60 – 80 LITER

(MEERDAAGSE TREKTOCHTEN)

Kampeertrektochten en alpiene tochten. Er kan voor een week eten en drinken mee, brandstof, een tent, een slaapzak en de rest van de uitrusting


Expeditierugzak

outdoor & travel outfitters - rugzakken

100+ LITER

(EXPEDITIES)

Bedoeld voor expedities , lange kampeertrektochten & wintertochten. Er kan veel eten en drinken mee, brandstof, een tent, een warme slaapzak en de overige uitrusting. Iedere buitensporter heeft zijn eigen specifieke behoefte.

TIPS:

  • Bedenk dat als tijdens een wandeling de rugzak niet goed zit u GEEN alternatief heeft. Een rugzak van 10 kg. neem je niet zomaar in de hand mee!
  • Wanneer u een rugzak neemt die wat groter is dan nodig, creëert u reserve ruimte. Een te kleine rugzak is niet alleen lastig in te pakken, hij gaat bij de ritsen ook eerder kapot.
  • Bepak bij een trekkingrugzak de zwaarste dingen midden tegen de achterkant. In het ondervak horen alleen lichte spullen, hierdoor bereikt u een optimale gewichtsverdeling.
  • Focus niet te veel op het eigen gewicht van een rugzak. Een rugzak met veel steun en draagcomfort weegt altijd iets meer, maar tijdens een lange wandeling wordt u veel minder moe dan met een lichtere.
  • Als u een klein budget heeft, kunt u beter op andere producten bezuinigen. Met een echt goede rugzak voelt u minder kilo’s aan de schouders hangen, kies dan bijvoorbeeld voor wat zwaardere minder prijzige pannen, deze kunt u makkelijk dragen omdat uw rugzak beter zit! Probeer dit eens in een van onze winkels.
  • Een rugzak kan lekker zacht en als gegoten aanvoelen, maar belast met gewicht kunnen de banden in uw schouders snijden. Als u meer gewicht mee wilt nemen, blijkt vaak een stugger aanvoelende rugzak de juiste te zijn! Probeer dit bij ons.
  • Bedenk dat u de rugzak op uw heupen wilt dragen en niet op uw schouders. Daarom plaatst u als eerste de heupgordel op het heupbot. Daarna stelt u de rest van de rugzak af. Voor een goed zittende rugzak komt u naar de winkel en wordt u een perfect zittende rugzak aangemeten.