Wandelschoenen

"Met meer dan 200 modellen van alle belangrijke merken hebben wij altijd de wandelschoen die het beste bij u past. Wij adviseren u graag."

Jan, Outdoor Roosendaal

Wandelschoenen

Voor een paar wandelschoenen laat u zich (gratis) adviseren door een van onze schoenspecialisten. Zij meten uw voeten op, analyseren uw voeten, kijken naar de stand van uw enkel en geven een helder advies. Met een keuze uit meer dan 200 modellen van gerenommeerde merken als Meindl, Lowa, Hanwag, Scarpa, La Sportiva, Teva, Keen of Adidas hebben wij altijd de juiste schoen voor u op de plank. U vindt bij ons geen wandelschoenen in de webshop omdat wij er van overtuigd zijn u in de winkel veel beter te kunnen adviseren. Daarnaast krijgt u van ons de tijd om de schoen thuis, binnenshuis een week te proberen. Als het dan toch niet helemaal optimaal is kunt u de schoenen gewoon omruilen.

Hoge of lage wandelschoenen?

De steun van een wandelschoen zit niet in de hoogte maar voor het grootste deel in de opbouw van de zool en wordt aangegeven met een letter. (A, B, C of D categorie) Daarnaast is ook de pasvorm van invloed op de steun van uw schoenen. Als uw schoenen veel te groot zijn zitten ze te los om nog steun te kunnen geven. Het is wel zo dat een hoge schoen uw voet beter tegen de zool houdt en daardoor bijdraagt in de steun. Verder zijn uw schoenmaat, gewicht en eventueel gebruik van een zware rugzak van invloed op een schoen keuze.

A categorie:

Een wandelschoen met goede schokdemping die lekker afwikkelt en een beperkte torsie stijve zool. De A-schoen gebruik je zonder bepakking in vlak en glooiend terrein. Lekker wandelen in de bossen, op de heide of voor een 4-daagse. De meeste lage schoenen vallen in de A categorie.

B categorie:

Een wandelschoen met goede schokdemping die goed afwikkelt en een stevige torsie stijfheid door een brandzool. Een brandzool is een kunststof plaat in de zool die wel afwikkelt maar niet tordeert. Hierdoor heb je in deze schoen meer enkelsteun dan in een A-schoen. De B-schoen is geschikt om met bepakking te gebruiken, maar ook in de bergen zolang je wandelt en niet klimt. Ook is een B-schoen te gebruiken in situaties waar je de A-schoen gebruikt.

C categorie:

De bergschoen met een zool die niet buigt of afwikkelt. Je gebruikt de C-schoen om te klimmen en over de keien te lopen. We noemen deze schoen licht-stijgijzer vast om dat er wel wandelijzers maar geen klimijzers onder passen.

D categorie:

Stijgijzer vaste klimschoenen van leer of kunststof. Dit zijn de schoenen die je aanschaft om te ijsklimmen en niet om te wandelen.

Wij helpen u graag met een advies op maat

Bezoek de winkel: Rucphensebaan 24A, Roosendaal
(Bij GoStores, naast de A58, afslag 23)

Contact & openingstijden

Klanten over Outdoor Roosendaal

voor de totale buiten sport ze hebben zeer veel keus en goede service.
Close your laptop of tablet and visit this shop for sport outfit! I guarantee you will not regret. Very professional and plasent advice! Large assortment! If you think about stopping skiing because you cannot find ski shoes which fit your feet ask for Coen! Hi is a magicien. The shop has thermoplastic ski shoes and he can form them for you achiving a perfectl fit for your feet!
Always happy to be there even if I have to drive 300km for it, friendly staff, good coffee or tea, having a nice chat with them. and quality service. My last purchase was a Klättermusen jacket, Really happy with it!
Great!
Goed advies van deskundigen, beter gezegd ervaringsdeskundigen
Qualified, friendly staff, nice store with a lot of good quality outdoor stuff, always happens to me to walk in there without a real purpose and always walk out of the store with a lot of cool new gear.
Good selection of outdoor equipment, knowledgeable and helpful team.
Zeer goede uitleg , prima service, kwaliteit ; maakt niet uit wat je er koopt ; jas, schoenen etc. Vakmensen !
Super service en perfect advies. Zelfs de later geleverde schoenen werden thuis gebracht waardoor ze nog op tijd mee konden met de CIOS trip. Veel dank hiervoor.
Grote collectie kleding, schoenen en outdoorspullen, wij kunnen er altijd slagen.
Goed advies op basis van ruime ervaring.
Volgende beoordelingen