Outdoor & Travel Outfitters - BuitenGewoon Goed in wandelschoenen

Wandelschoenen

Voor een paar wandelschoenen laat u zich (gratis) adviseren door een van onze schoenspecialisten. Zij meten uw voeten op, analyseren uw voeten, kijken naar de stand van uw enkel en geven een helder advies. Met een keuze uit meer dan 200 modellen van gerenommeerde merken als Meindl, Lowa, Hanwag, Scarpa, La Sportiva, Teva, Keen of Merrel hebben wij altijd de juiste schoen voor u op de plank. U vindt bij ons geen wandelschoenen in de webshop omdat wij er van overtuigd zijn u in de winkel veel beter te kunnen adviseren. Daarnaast krijgt u van ons de tijd om de schoen thuis, binnenshuis een week te proberen. Als het dan toch niet helemaal optimaal is kunt u de schoenen gewoon omruilen.

Hoge of lage wandelschoenen?

De steun van een wandelschoen zit niet in de hoogte maar voor het grootste deel in de opbouw van de zool en wordt aangegeven met een letter. (A, B, C of D categorie)
Daarnaast is ook de pasvorm van invloed op de steun van uw schoenen. Als uw schoenen veel te groot zijn zitten ze te los om nog steun te kunnen geven.
Het is wel zo dat een hoge schoen uw voet beter tegen de zool houdt en daardoor bijdraagt in de steun. Verder zijn uw schoenmaat, gewicht en eventueel gebruik van een zware rugzak van invloed op een schoen keuze.

outdoor & travel outfitters - wandelschoenen
outdoor & travel outfitters - wandelschoenen
outdoor & travel outfitters - wandelschoenen

A categorie:
Een wandelschoen met goede schokdemping die lekker afwikkelt en een beperkte torsie stijve zool. De A-schoen gebruik je zonder bepakking in vlak en glooiend terrein. Lekker wandelen in de bossen, op de heide of voor een 4-daagse. De meeste lage schoenen vallen in de A categorie.

B categorie:
Een wandelschoen met goede schokdemping die goed afwikkelt en een stevige torsie stijfheid door een brandzool. Een brandzool is een kunststof plaat in de zool die wel afwikkelt maar niet tordeerd. Hierdoor heb je in deze schoen meer enkelsteun dan in een A-schoen. De B-schoen is geschikt om met bepakking te gebruiken, maar ook in de bergen zolang je wandelt en niet klimt. Ook is een B-schoen te gebruiken in situaties waar je de A-schoen gebruikt.

C categorie:
De bergschoen met een zool die niet buigt of afwikkelt. Je gebruikt de C-schoen om te klimmen en over de keien te lopen. We noemen deze schoen licht-stijgijzer vast om dat er wel wandelijzers maar geen klimijzers onder passen.

D categorie:
Stijgijzer vaste klimschoenen van leer of kunststof. Dit zijn de schoenen die je aanschaft om te ijsklimmen en niet om te wandelen.