Pijnvrij skiën met een Hallux Valgus

Niets zo vervelend als halverwege de skidag te moeten stoppen met pijn in je voeten door bijvoorbeeld een Hallux Valgus. Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring in het aanmeten en aanpassen van skischoenen. 

De meeste skischoenen worden 1 tot 2 maten te groot gekocht. De basis is het goed aanmeten van de skischoen. Hierbij is niet de kleur of het merk belangrijk maar de lengte, breedte en stand van het onderbeen ten opzichte van de schacht in de skischoen. Met een inlegzool en het verzetten van de canting kunnen we hier nog aanpassingen doen. Mocht er lokaal extra ruimte nodig zijn dan kunnen onze bootfitters deze creëren. Dit doen zij klaar terwijl u wacht! 

Hierna gaan we pas kijken naar de binnenschoen. De thermo vervormbare binnenschoen zetten wij in de oven waardoor deze boterzacht wordt. Bij het afkoelen in de buitenschoen aan uw voet neemt deze de vorm van uw voet over zodat je een perfect passende schoen krijgt.

Buiten de hierboven beschreven handelingen hebben we nog meer mogelijkheden om problemen op te lossen. Zo is er voor iedereen een passende oplossing.

Heeft u serieuze problemen met uw eigen of het het aanmeten van nieuwe skischoenen? Neem dan eerst even contact met ons op zodat wij u inplannen op een tijdstip waarop het niet druk is en we u de aandacht kunnen geven die u verdient.  

Lees hier verder over bootfitting

Meer over voettraining