Wintersport

"Outdoor Roosendaal is de Wintersport specialist uit de regio. Voor recreant tot expert en van ski onderhoud tot binding montage en bootfitting."

Wil, Outdoor Roosendaal

Wintersport specialist

Als het om skiën gaat bent u bij Outdoor Roosendaal (Telemarkshop Nederland) met onze 4 Wintersport Specialisten aan het juiste adres. Maximale kennis en ervaring staan garant voor een advies op maat.

Al onze verkopers zijn gediplomeerd wintersport specialist en adviseren u graag bij de aankoop van uw wintersport uitrusting. Ook voor vragen over uw oude ski’s, onderhoud en afstellen kunt u bij ons terecht. Voor telemark, freeride en tourskiën bezoek je onze www.telemarkshop.nl website.

 

Bootfitting

Niets is zo vervelend als je skivakantie te moeten onderbreken met pijnlijke voeten door niet goed passende skischoenen. Helemaal als je weet dat wij dit kunnen voorkomen! Bij de aankoop van nieuwe schoenen, maar ook bij u bestaande schoenen kunnen wij specifieke aanpassingen doen zodat u pijnvrij kunt skiën. In een intake gesprek met een van onze bootfitters bekijken wij uw voeten en de skischoenen en leggen wij alle mogelijkheden aan u uit met de eventuele kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

1. HET OPMETEN

Het begint met het goed opmeten, aantrekken en afstellen van de skischoenen zoals het instellen of verplaatsen van (micro)schnallen en het instellen van de canting (onderbeen stand).

2 INLEGZOLEN AANMETEN

Een volgende stap is het aanmeten van corrigerende of ondersteunende inlegzolen. Zo komt u precies in het midden van de schoen te staan. Ook kunnen wij, klaar terwijl u wacht, customzolen maken.

3 BINNENSCHOENEN AANPASSEN

De binnenschoenen kunnen we in een oven verwarmen zodat het foam opnieuw te (ver)vormen is. Ook snijden/frezen we materiaal weg of voegen wij juist materiaal toe. Hiermee kunnen we een betere hiel-fixatie verkrijgen, drukpunten ontlasten of plaats maken voor een hoge wreef.

4 BUITENSCHOENEN AANPASSEN

In de buitenschoen kunnen wij plaatselijk of op een grotere oppervlakte de harde schaal uitdrukken. Hierdoor krijgt u meer ruimte voor de knobbels op uw voeten. Dit uitdrukken kan met name in de breedte en hoogte en in beperkte mate in de lengte. Een buitenschoen is zo dun dat het weg frezen van materiaal weinig of geen effect heeft. Wel kunnen we de instapzone toegankelijker maken.

Ga er van uit dat u de materialen zoals zolen betaald en daarnaast 1 Euro per minuut voor extra werkzaamheden. Meer dan 45 minuten oftewel €45 zijn wij zelden bezig.

Standaard
• Uw voeten worden opgemeten en wij adviseren u bij de aankoop van uw skischoenen
Prijs : 0,00 Euro

Fitting
• Het aanmeten van de skischoenen • Het aanmeten van speciale inlegzolen (prijs van de zolen inbegrepen)
34,95 Euro

Custom Fit
• Het aanmeten van de skischoenen • Het aanmeten van Custom inlegzolen (prijs van de zolen inbegrepen) • Het aanpassen van de binnenschoenen
99,95 Euro

Full Custom Fit
• Het aanmeten van de skischoenen • Het aanmeten van Custom inlegzolen (prijs van de zolen inbegrepen) • Het aanpassen van de binnenschoen • Het aanpassen van de buitenschoen
149,95 Euro

Inclusief
• Het verwarmen en aanmeten van thermo vervormbare binnenschoenen is bij de prijs van de skischoenen inbegrepen en worden er geen extra kosten in rekening gebracht. • Het verwarmen en aanmeten van Full Custom skischoenen is bij de prijs van de skischoenen inbegrepen en er worden geen extra kosten in rekening gebracht. • Het kopen van een goedkope skischoen plus het aanpassen is vaak net zo duur als het kopen van een goede Full Custom skischoen.

Binding montage

Ook als u de ski´s en bindingen niet bij ons gekocht heeft monteren wij deze voor u.

Heeft u een binding en ski maar zijn deze nog niet gemonteerd en/of afgesteld dan doen wij dit graag voor u. Wij hebben de meest voorkomende boormallen zodat het monteren een fluitje van een (Euro)cent is. Heeft u een afwijkende binding maar ook een plakmal (sticker) ook dan is de klus snel geklaard. Hebben we helemaal geen boormallen dat meten wij alles uit en gaat er iets meer tijd in zitten.

Wij hanteren het tarief van 60 Euro per uur (1 Euro per minuut).

Ski onderhoud

Onderhoud, het slijpen en waxen van uw ski´s of snowboard is essentieel voor het goed glijden op de sneeuw en goede grip op harde ondergrond. Voor het beste resultaat moet u minimaal 1x per week waxen v.w.b. het slijpen is dit afhankelijk van de sneeuw. Na het onderhoud stellen wij voor slechts €5 de bindingen even opnieuw af..

 

 Kleine beurt

 Kleine beurt super

 Behandeling Grote beurt 

Grote beurt super 

X

 X  Reinigen X X

X

 X  Voor slijpen X  X

X

X Kanten slijpen X X

Belag opsmelten

X X

Vlak slijpen X X

X

X

Steen slijpen X X

X

Vario Structuur X

X

X

Tunen X

X

X Radiaal Tunen

X

X X Warm Waxen X

X

X Infrarood Waxen

X

X X

Polijsten

X

X

Ski’s

Ski’s Ski’s Ski’s
24,95 euro 34,95 euro 34,95 euro

44,95 euro

Snowboard Snowboard Snowboard

Snowboard

34,95 euro 44,95 euro 44,95 euro

54,95 euro

 

Telemark workshop

Of je nu telemarkskiër bent of niet, telemarkskiën ziet er gracieus uit en spreekt veel mensen aan.

Voor vele is dan ook de vraag : “Zou ik dat ook kunnen?”

Het antwoord is “Natuurlijk !”

Een ieder waarbij het alpineskiën (hakken vast op de ski) aan te leren is, kan ook leren telemarkskiën. Deze manier van skiën ziet er soepel, gracieus en sierlijk uit en is geschikt voor piste-, off piste- en tourskiën. Een echte all-round stijl dus. Zelf zijn wij fanatieke telemarkskiërs. Door onze ervaring met de diverse skitechnieken en materialen zijn we in staat een advies te geven welke op uw situatie toegespitst is. Het maakt dan ook niet uit of je beginner, gevorderde of tourskiër bent.

Clinics

Omdat we deze sportieve en sierlijke tak van het skiën meer bekendheid willen geven stellen we u in de gelegenheid om, voor een symbolisch bedrag, kennis te maken met het telemarkskiën.

In een drie uur durende workshop, brengen wij u de basisbeginselen bij, op de SkiDome indoor sneeuwskibaan te Rucphen.

Wat mag u van ons verwachten !

Een drie uur durende workshop incl. baan huur en indien u geen eigen materiaal heeft zorgen wij voor ski’s & schoenen. Verder veel plezier met vallen & opstaan

En dit alles voor € 60,-

Wij helpen u graag met een advies op maat

Bezoek de winkel: Rucphensebaan 24A, Roosendaal
(Bij GoStores, naast de A58, afslag 23)

Contact & openingstijden

Klanten over Outdoor Roosendaal

Outstanding service and knowledge. Needed to mount a pair of bindings that wasn't so straight forward easy, and he took care as if they were his own skis. A very pleasant visit to a gang of enthusiasts.
Goed geholpen bij mijn zoektocht naar wandelschoenen voor Alpe d'Huzes. Ze nemen alle tijd voor je en zijn zeer kundig! Zelfs nog mijn sokken gratis gekregen. Verkopers met verstand van zaken en het hart op de juiste plaats!
Onlangs hier mijn uitrusting gekocht voor de Kili-Challenge voor Warchild. Uitstekend geholpen en van veel informatie voorzien. Mocht ik nog iets nodig hebben ga ik hier zeker naar terug. Op naar de Kilimanjaro.
vandaag super geholpen door henk,, bij het uizoeken voor een paar nieuwe wandelschoenen,
Sinds ongeveer een jaar gebruiken mijn vriendin en ik Outdoor Roosendaal voor onze outdoor spullen. Nadat ze ons afgelopen zomer hebben geholpen met een trekking uitrusting zijn we nu geholpen met een tourski uitrusting. De hulp, kennis en ondersteuning in het voor traject en service achteraf zijn fantastisch.
Alles te vinden voor buitensporten. Kennis, enthousiasme en klantvriendelijkheid hebben ze allemaal.
Good selection of outdoor equipment, knowledgeable and helpful team.
Grote collectie kleding, schoenen en outdoorspullen, wij kunnen er altijd slagen.
Vandaag langs geweest voor bootfitting en info over ski's. Geholpen door Koen, en hoe, UITSTEKEND. Mijn schoenen voelen geweldig aan. De klantvriendelijk is super. En de mate van informatie was overweldigend, elke vraag kon zo beantwoord worden. Ik weet waar ik heen moet wat wintersport betreft 😀
Een weekje geleden bracht ik een gebroken Komperdell stok en defecte telemarkbinding binnen. Na een smakelijke tas koffie kon ik weer naar huis vertrekken met een, voor enkele euro's, herstelde binding en bestelformulier voor een gebroken stokdeel. Zojuist kreeg ik een telefoontje dat ik terug kon langskomen voor een herstelde stok, helemaal voor niets!Dat is pas service! 😉
superzaak met deskundig personeel !!
Super service en perfect advies. Zelfs de later geleverde schoenen werden thuis gebracht waardoor ze nog op tijd mee konden met de CIOS trip. Veel dank hiervoor.
Een mooie zaak met passie voor outdoor!!Zeer vakkundig en laten je als klant koning voelen.
Ter voorbereiding op Alpe d'Huzes, die we volgend jaar gaan lopen, zijn we vanmiddag wandelschoenen voor een van ons wezen kopen in Roosendaal.Naast een supergoede service, met veel uitleg door de verkoper, kregen wij ook nog eens per persoon 2 paar wandelsokken gesponsord! Dus bij deze, Outdoor & Travel Outfitters Roosendaal : super bedankt!!!
Vandaag de winkel bezocht met 25 jaar oude brander. Deze daar geprobeerd en alleen andere brandstof geadviseerd. Werkt weer als een tierelier. “Top service”
Geweldige winkel met zeer ervaren en behulpzame mensen die een passie hebben voor buitensporten!
Great!
Close your laptop of tablet and visit this shop for sport outfit! I guarantee you will not regret. Very professional and plasent advice! Large assortment! If you think about stopping skiing because you cannot find ski shoes which fit your feet ask for Coen! Hi is a magicien. The shop has thermoplastic ski shoes and he can form them for you achiving a perfectl fit for your feet!
Always happy to be there even if I have to drive 300km for it, friendly staff, good coffee or tea, having a nice chat with them. and quality service. My last purchase was a Klättermusen jacket, Really happy with it!
Ik word elke keer weer van prima advies voorzien.
Wat een service vandaag geboden. Bedankt Koen !!!
Vandaag geweest netjes geholpen en goed adviesEn met paar lekker zittende wandelschoenen naar huis 👍🏼
Zo, weer een sterk staaltje van service bij Outdoor § Travel Outfitters( Wil)!Vier weken geleden heb ik een set nieuwe toerskistokken (Komperdell) gekocht, een weekendje gaan toeren en een week gaan telemarken met mijn kinderen. Op de laatste dag breekt één van de stokken net boven de punt af, balen dus...Na het weekend een mailtje naar Wil en dezelfde dag nog is door Komperdell het vervangende deel van de stok opgestuurd naar de winkel! En het viel nog onder de garantie ook! Echt een supersnelle afhandeling, erg professionneel.Ik had het kunnen weten, want ook hun aanwezigheid ( uitleen en test van een groot gamma van telemarkski's en schoenen) bij het jaarlijkse Dutch Telemark Event in Val Thorens in November, draagt enorm bij bij het slagen van dit evenement. Nogmaals enorm bedankt Wil, Koen en de rest van jullie team!!Tot snel.David Jonkers
Geweldig advies en service bij de aankoop van Hans' nieuwe telemark-materiaal Dank!
Wat een mooie en overzichtelijke winkel. Wij zijn bij zeker 3 winkel geweest om een geschikte wandel rugzak te kopen. En overal kregen we geen of geen goede uitleg. Via Facebook bij outdoor terecht gekomen en een super fijne en goede uitleg gekregen. Wat een vriendelijk enthousiast personeel. Veel tips en ideeën opgedaan. En een super mooie tas gekocht waar we nog jaren plezier van gaan hebben. Nu weet ik waar ik naar toe moet voor outdoor en wandel artikelen naar de specialist van Brabant in Roosendaal.
ja was blij verrast dat vandaag het boek van lars al binnen kwam, terwijl er gister voor gebeld wassuper goede servicehartstikke bedankt
Best outdoor store in the Netherlands
Mijn man moest wandelschoenen hebben in een vrij grote schoenmaat, deze waren niet direct voorradig dus moesten schoenen besteld worden,helaas zaten deze ook niet comfortabel,tot drie keer toe schoenen laten komen van leverancier,niets was teveel,ze moesten perfect zitten van outdoor. Werd zelfs excuses aangeboden dat ze niet gelijk tot onze dienst konden zijn,waar hoor je dat nog.Ook hebben we er een lichtgewicht pannenset gekocht,na bijna 2 jaar,maar pas 3 keer gebruikt,liet de antiaanbak los, dit werd perfect opgelost door outdoor door een nieuwe pannenset,waar ruilen ze je spullen nog na twee jaar!! Top dus.Na de zomervakantie kwamen we er achter dat ons zelff inflatble matje lek was,deze was net geen jaar oud,helaas was de fabriek failliet gegaan,maar ook dit probleem werd perfect opgelost door outdoor,we kregen zonder problemen een nieuw matje.Dat noem ik een top service.We hebben door de jaren heen al veel dingen gekocht bij outdoor,ook toen ze nog in Bergen Op Zoom zaten,altijd met een goede service,begeleiding wat nu het beste bij je past,het personeel is uitgebreid gekwalificeerd,ze hebben verstand van zaken en zijn altijd zeer behulpzaam.We komen nog altijd met veel plezier in deze top winkel,bedankt Outdoor voor al vele jarenEen top service!
Geweldig geholpen door Kees goed advies en tips gekregen voor mijn eerste huttentocht in TirolFijn dat er nog zulke verkopers, zonder op te dringen, als Kees zijn
Super goed geholpen vandaag. Echt een aanrader als je iets specifieks zoekt.
vriendelijk, behulpzaam en met verstand van zaken . breed assortiment dus meer dan genoeg keuze voor iedereen.
Dit is nog een winkel waar je een betrouwbaar en vakkundig advies krijgt. Een winkel waar service, klantgerichtheid en zeker klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Ik zeg altijd: "een klant moet jou zijn geld gunnen, want hij/zij kan het overal achterlaten. Maar waarom zou hij het bij jou achter willen laten". En deze winkel en zijn mensen, hebben bij mij die gun factor. "TOP"
Top geholpen, alleen maar kwaliteit "all around" !!!
Na goed advies een paar heerlijk passende wandelschoenen gekocht :-). Gelukkig niet gekozen voor de "mooie kleur schoenen" waar mijn oog op viel.
Super winkel Altijd aardig en geven je goeden tips
Ik ben goed geholpen met een zet uit zoeken voor telemarken
Een mooie winkel met erg vriendelijk personeel !
voor de totale buiten sport ze hebben zeer veel keus en goede service.
Uitstekend assortiment & de beste service! Bedankt Ab & Wil
Qualified, friendly staff, nice store with a lot of good quality outdoor stuff, always happens to me to walk in there without a real purpose and always walk out of the store with a lot of cool new gear.
Zeer goede uitleg , prima service, kwaliteit ; maakt niet uit wat je er koopt ; jas, schoenen etc. Vakmensen !
Geweldige winkel waar je iedere keer weer opnieuw uitstekend en met veel aandacht wordt geholpen. Staan altijd voor je klaar. Zeer vakkundig en deskundig personeel. Top adres voor al jouw outdoor outfit en uitrusting in de omgeving van West-Brabant!
Wat een service!! Echt totaal advies op maat. Al mijn gedachten en twijfels over wandelschoenen en type voor welk soort hike enz. weggenomen. Ook mijn C-schoenen gefixt gratis! Ik ben erg content en durf nu met zekere tred onze geplande tochten te gaan lopen.
De Fjallraven Abisko rugzak is mijn vriendin zeer goed bevallen tijdens onze wandelvakantie. Te bedenken dat ze eerst een maatje kleiner zou willen, maar door de goede adviezen toch voor een grotere gekozen! Super bedankt. Op naar vele wandel routes komende jaren.
Net goed geholpen met wandelschoenen! Op naar de 4x 40 km bij de Nijmeegse vierdaagse!!!
Wat een goede service hebben ze hier. Ben ontzettend goed geholpen met mijn kapotte wandelschoenen !
Altijd duidelijke en eerlijke service! Heb hier mijn klimschoenen gehaald na goed advies, ontzettend tevreden mee!
Goed advies van deskundigen, beter gezegd ervaringsdeskundigen die hun eigen ervaringen meebrengen. Je wordt er altijd prettig geholpen.
Volgende beoordelingen